DESERT BLISS

ОСНОВНИ СЪСТАВКИ, КОИТО ОБИЧАМЕ И ДОБАВЯМЕ

Вдъхновени от бялото злато на пустинята, ние добавяме богато количество от натурално камилско мляко и натурална розова вода към всички наши продукти в козметичната линия Нежна грижа „DESЕRT BLISS“.

НАТУРАЛНО КАМИЛСКО МЛЯКО, КОЕТО ОБИЧАМЕ

Всички млека имат ползи за кожата ни, но нито едно не е толкова богато на хранителни вещества, колкото камилското мляко. Тази натурална палитра от естествени витамини и минерали го прави супер-съставка, която ние внимателно и с нежна грижа добавяме към всички продукти. Козметиката обогатена с камилско мляко е по-кремообразна и по-нежна от тази, направена без него. Камилското мляко увеличава доставката на кислород в кожните клетки, стимулира тяхното обновяване, засилва синтеза на колаген и еластин, и е безценно в борбата срещу стареене на кожата.

БЪЛГАРСКА РОЗА ДАМАСЦЕНА, КОЯТО ОБИЧАМЕ

Българската маслодайна роза се счита за една от най-добрите по качества рози в света, а продуктите създадени с нея - незаменими. Най-търсеното по цял свят розово масло се получава в България от култивирана роза дамасцена, отглеждана в Розовата долина, където се намират най-подходящите условия за нейното развитие. Наричано “течно злато” заради уникалните му свойства, българското розовото масло е природен еликсир с неизброими ползи.

ХАРМОНИЯ ОТ НАТУРАЛНИ СЪСТАВКИ
Роза дамасцена
Розовата вода в продуктите нежна грижа Desert Bliss е чист натурален продукт в съчетание с натуралното камилско мляко. Почиства, тонизира и придава младежки вид на всеки тип кожа, като запазва естесвения хидро-баланс в епидермиса. С антибактериално действие, розовата вода е ефективна при възпалителни процеси, зачервявания, акне, екземи.
Розово масло
Розовото масло в продуктите нежна грижа Desert Bliss прави кожата мека и нежна. В състава му присъстват минерали, витамини и антиоксиданти с успокояващо, противовъзпалително и подхранващо действие, полезни за суха , чувствителна и най-вече застаряваща кожа.
Смрадлика
Натуралният екстракт от смрадлика е лечебен. Той действа антисептично и противовъзплително в комбинация с розова вода и камилско мляко. Младежкият ни крем, специално създаден за проблемна кожа склонна към акне, е доказателство за лечебните свойстава на билката.
Зрдавец
Маслото от здравец е натурална съставка и добавена в хармония с мляко и розова вода, носи балансиран аромат и свежест. В комбинация с натуралните съставки спомага за блестяща, младежка кожа на тялото и ръцете, и намалява появата на бръчки.
Шипка
Маслото от шипка е чудодейна съставка от природата в съчетание с мляко и розова вода. Предотвратява дехидратацията на кожата, както и намалява пигментацията. Съдържа витамин С и лекопен, като защитава от преждевременно стареене.
Розмарин
Розмаринът е ароматна билка от семейството на ментата и в съчетание с камилско мляко и кокосово масло е чудесен за кожата. Отлично средство против стареене с висока доза оксиданти. Прeдава свежест, еластичност и блясък, като отпуска кожата и позволява на клетките и да се хидратират. Билка, която съдържа антибактериална и антиоксидантна розмаринова киселина, както и есенциални масла, за които се знае, че имат противовъзпалителни, антигъбични и антисептични свойства.