Добър ли е глицеринът за вашата кожа и лице?

Зад водата и камилското мляко, глицеринът е една от най-често съобщаваните съставки в козметиката. Също така е основна съставка в кремове, сапуни, душ гелове и в козметичната серия DESERT BLISS. Използването на глицерин  става все по-популярно, a глицеринът може да повлияе положително на кожата ви по различни начини. Продължете да четете, за да разберете как.

Какво е глицерин?

Глицеринът, известен още като глицерол, е естествено съединение, получено от растителни масла или животински мазнини. Това е бистра, безцветна, без мирис и сиропирана течност със сладък вкус. Глицеринът е овлажнител, вид овлажняващ агент, който издърпва вода във външния слой на кожата ви от по-дълбоки нива на кожата и въздуха. Овлажнителят е често срещан овлажняващ агент, който се намира в лосиони, шампоани, кремове и други козметични продукти, използвани за вашата коса и кожа. Те са известни със способността си да задържат влагата, като същевременно запазват общите свойства на продукта. В продуктите за грижа за кожата глицеринът обикновено се използва като овлажняващ агент, за да улови влагата, която привлича в кожата. Глицеринът е „най-ефективният овлажнител“, наличен за увеличаване на хидратацията на горния слой на кожата ви, в сравнение с много други, включително: алфа хидрокси киселини, като млечна киселина и гликолова киселина Хиалуронова киселина сорбитол урея. Появата на глицерин в продуктите за грижа за кожата изглежда е оправдана, тъй като има редица ползи, които носи за кожата ви.

Ползи за кожата на глицерина

  1. Хидратира външния слой на епидермиса на кожата
  2. Подобрява на бариерната функция на кожата
  3. Осигурява защита срещу кожни дразнители
  4. Ускорява процесите на заздравяване на рани
  5. Облекчава на сухата кожа
  6. Помага при псориазис

Може ли глицеринът да раздразни кожата ми?

Като овлажнител, глицеринът черпи вода от най-близкия източник. Особено при условия на ниска влажност, най-близкият източник на вода са долните нива на кожата ви. Това може да дехидратира кожата, дори до образуване на мехури. Тъй като образуването на мехури може да възникне при неразреден глицерин или глицерин, който не е достатъчно разреден, добре е да използвате продукти, които имат глицерин като съставка, вместо да използвате чист глицерин. Много привърженици на натуралната козметика препоръчват разреждането на глицерина с розова вода, тъй като се смята, че розовата вода хидратира кожата и пречиства порите. Розата има положително антиоксидантно и противовъзпалително действие върху кожата. В допълнение, комбинацията от глицерин и хиалуронова киселина подобрява бариерната функция на кожата до 24 часа след прилагане. Когато избирате продукти с глицерин за вашата кожа, помислете първо за разговор с дерматолог, за да научите повече за вашия специфичен тип кожа и какъв продукт би бил най-добрият. Една от наличните опции е глицериновият сапун, който обикновено се препоръчва за хора с чувствителна кожа. Какви предимства предлага глицериновият сапун? За разлика от много OTC сапуни, сапунът - балсам от камилско мляко DESERT BLISS с глицерин е 100% натурален. Не съдържа алкохол, аромати или други химически базирани съставки, които биха могли да раздразнят кожата ви. Това прави сапуна от камилско мляко Desert Bliss приятен и чудесен вариант за хора с чувствителна кожа. Естествените масла на кожата ви често се отстраняват по време на процеса на къпане, независимо дали от гореща вода или груби продукти. Глицеринът може да помогне да се заключи естествената влага на кожата ви и да се предотврати пресушаването. Това може да бъде особено полезно, ако изпитвате суха кожа и проблем при : акне, екзема, суха кожа, псориазис, розацея. В същото време сапунът Desert bliss от камилско мляко с глицерин не е мазен. Това означава, че е добър избор за всеки с мазна или комбинирана кожа. Глицеринът може също да има ползи против стареене. Според докладвано проучване при мишки, съставката може да помогне за изравняване на тена и текстурата на кожата ви. Това може да намали появата на фини линии и други повърхностни дефекти.

 

СТОП на трансепидермалната загуба на вода!

СУХА, СЪРБЯЩА ИЛИ ЛЮЩЕЩА СЕ КОЖА

Ако имате суха, лющеща се или скучна кожа, има голяма вероятност това да се дължи на трансепидермална
загуба на вода (или TEWL за кратко). Какво представлява трансепидермалната загуба на вода? Този термин се отнася до прост физиологичен феномен: когато водата пасивно се изпарява през кожата и във въздуха. Този процес е напълно нормален инеизбежен. Всъщност трансепидермалната загуба на вода се случва на всеки през целия ден, въпреки че
процесът се ускорява драстично през нощта.

Защо изпитвам жажда след събуждане?

Кожата ви губи повече вода, докато спите, отколкото сте будни. Загубата на вода от кожата се нарича трансепидермална загуба на вода и се случва в края на деня и през нощта. За една нощ, когато нямате защитен слой от естествени масла върху кожата си, губите повече вода. Ако често се събуждате сутрин с кожа, която се чувства суха или опъната, може да изпитвате прекомерна трансепидермална загуба на вода (TEWL) през нощта.

Как трансепидермалната загуба на вода (TEWL) влияе върху кожата?

Признаците на дехидратация и сухота на кожата ще започнат да се появяват, когато скоростта на загуба на вода от епидермиса е по-бърза от способността на кожата да се рехидратира. Ако страдате от прекомерна трансепидермална загуба на вода, ще започнете да забелязвате някои или всички ключови показатели за дехидратирана и суха кожа, включително лющене, грапавост и повишена видимост на фините линии. Усещането за стягане и дискомфорт също са признаци на прекомерна трансепидермална загуба на вода.

Как да предотвратим трансепидермална загуба на вода

Използвайте нежен почистващ препарат. Прекомерното почистване (почистване твърде често) и използването на почистващ препарат, формулиран със силни естествени съставки, са два фактора, които могат да причинят отслабване на кожната бариера с течение на времето, възпрепятствайки способността й да заключва ефективно влагата. В резултат на това, замяната на текущия ви продукт с по-нежно почистващо средство ще помогне за поддържането на оптималната работа на кожната бариера и ще предотврати симптомите на TEWL. Препоръчваме да използвате DESERT BLISS LIGHT CAMEL MILK FOAM два пъти на ден, сутрин и вечер. Този почистващ препарат е разработен за почистване и освежаване на кожата, без прекомерно изчистване  и нарушаване на естествената кожна бариера.

Използвайте хидратиращ крем от камилско мляко за допълнителна влага

Добавянето на крем към ежедневната ви грижа за кожата е възможност да предотвратите трансепидермалната загуба на вода чрез доставяне на мощни концентрации от хидратиращи съставки на кожата след почистване. Нашият DESERT BLISS ANTI AGE луксозен дневен крем от камилско мляко SPF 50 съдържа висока концентрация на хиалуронова киселина, съставка, която привлича влагата в кожата и помага на кожата да задържи тази влага. Съдържа и естествени витамини за успокояване на сухата кожа.

Съставки, които работят за избягване на TEWL

Обогатяването на вашия режим за грижа за кожата с високоефективни съставки, които помагат за хидратиране, поддържане на кожната бариера, може да помогне за намаляване на признаците на TEWL. Ето някои ключови съставки, които да търсите в рутината си за грижа за кожата, за да сведете до минимум симптомите:

СЕРАМИДИ са естествени липиди (масла), които са ключов компонент на кожата и се съдържат в богато ествствено количество в камилското мляко DESERT BLISS. Те съставляват над 50% от кожата и са съществена част от функцията на кожната бариера в роговия слой, така че непрекъснатото им прилагане чрез грижа за кожата играе важна роля за защита срещу трансепидермална загуба на вода. Гамата DESERT BLISS е разработена благодарение на натуралното камилско мляко, богато на серамиди.

ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА е овлажнител, което означава, че е мощна за задържане на влага в кожата. Потърсете почистващи препарати, серуми или овлажнители с хиалуронова киселина, за да вградите хидратация в рутината си за грижа за кожата.

НИАЦИНАМИД е форма на витамин В3, който може да помогне за успокояване на кожата и да доведе до подобряване на способността на кожата да задържа влагата.

Подобно на хиалуроновата киселина, ГЛИЦЕРИНЪТ е мощен овлажнител. Тази съставка улавя водата и я задържа в кожата, като същевременно подобрява проникването на други съставки за грижа за кожата. Потърсете глицерин в емолиенти, овлажнители и почистващи препарати.

Гамата DESERT BLISS GENTLE CARE за кожата с камилско мляко помага за поддържане на
кожната бариера, като същевременно е нежна към кожата. Вижте цялата ни продуктова гама за суха
кожа и за грижа за кожата, съдържащи съставките, които помагат за предпазване от
трансепидермална загуба на вода.