Традиции от векове

От хилядолетия, бедуините са оценявали и използвали камилското мляко, за да поддържат здраво тяло. Богато на алфа-хидрокси киселини, витамини, анти-стареещи и противовъзпалителни протеини, камилското мляко е изключително.

Преди повече от 35 години в Централната ветиринарна изследователсйка лаборатория/ CVRL /на Дубай, ОАЕ се ражда идеята за инсталиране на съоръжения за доене на камили. Изследванията са започнали с малък брой камили , които са отглеждани с конкретна цел, да се получат научни доказателства за изключителните ползи за човешкото здраве при консумация и приложение на камилско мляко, важна част от бедуиновия хранителен режим.

Днес крайната цел е постигната и камилското мляко достига до пазарите по света. Златният елексир на пустинята е достъпен вече и в България чрез Емиратската млекопреработвателна компания за камилско мляко. Разположена на 15 кв.км. територия с повече от 6145 бр. камили, за които се грижат 500 квалифицирани специалисти. Тя е една от най- бързоразвиващите се млекопроизводствени предриятия в региона с добив и преработка на 4 млн.л. камилско мляко годишно. У нас както и в над 15 страни в ЕС , САЩ , Азия млекопреработвателната компания за камилско мляко доставя 100 % натурално мляко на прах, което достига до вас чрез серията от продукти нежна грижа ‘’ DESERT BLISS’’.

Традицията - мост от далечните източни ширини до тракийската долина

Както бедуините от стотици години са открили неоспоримите качества на камилското мляко, така и в Долината на розите, от векове, високо са оценявали и култивирали кралицата на цветята, скъпа за всички нас – роза дамасцена. Пренесена от изтока, уникална и ценна, българската роза дамасцена дарява с изключителните си качества нашите продукти, като ги прави уникални и единствени по рода си.

Нежна грижа „DESERT BLISS“

Виж продуктите