Най-важните скрийнинг тестове - за да сме здрави

Чрез скрийнинг тестовете сможе максимално рано да се открият сериозни заболявания като рак на гърдата , остеопороза , диабет, рак на кожата, хипертония, атеросклероза, глаукома
👉Ранното откриване на рак на гърдата в пъти увеличава шанса той да се преодолее. За жените до 40 г. прегледът при специалист следва да е поне 1 път на 3 години, след това – на всеки две.
👉Чрез мамографията ракът на гърдата може да се открие до 3 години преди той да може да се напипа. Правенето на мамограма е препоръчително да става не по-малко от 1 път на 2-3 години.
👉Най-голямата опасност за поява на рак на маточната шийка е постоянна инфекция с човешки папилома-вирус (HPV). Ранното му откриване увеличава многократно шанса за успешно лечение.Т.нар. пап тест (за рак на маточната шийка) е безболезнен. Първият скрийнинг трябва да се извърши най-късно на 21-годишна възраст.
👉Остеопорозата е заболяване, при което костите стават слаби и чупливи. Причинява се от намаляване на костната плътност, характерно най-вече за периода след менопаузата. Засега над 50% от жените. Остеопорозата може и да се предотврати и да се повлияе, за да се намалят вредните последици. Остеометрията е най-често използвания метод за диагностика.
👉Най-опасният и разпространен кожен рак меланомата. Той засяга клетките, които произвеждат пигмента в кожата. Може да е генетично заложен, но има и други фактори – например дълго излагане на слънце. Ранното откриване на рака на кожата е определящо за шанса за лечение. Освен при лекар всеки може да се преглежда и сам, като обръща внимание на промяна в цвета, формата и размера на бенките си.
👉Рискът от хипертония (високо кръвно налягане) нараства с възрастта. Високото кръвно може да доведе до застрашаващи живота състояния без да има никакви симптоми (например аневризъм).Проверката на показанията на кръвното налягане е елементарна процедура. Нормата е 120/80. Като високо се определя при наличие на постоянни стойности над 140/90.
👉Нивото на холестерола е определящ рисков фактор за атеросклерозата (стесняване на кръвоносните съдове и втвърдяване на стените им). Други рискови фактори са високото кръвно, диабетът и пушенето. Тестът за холестерола включва определянето на 3 показателя: „добър” (HDL), „лош” (LDL) холестерол и триглицериди. Добре е този липиден профил да се проверява всяка година.
👉Броят на страдащите от диабет тип 2 расте лавинообразно. Заболяването увеличава риска от сърдечни болести и удар, засяга зрението (ретината) и нервната система, води до наднормено тегло.Нивото на кръвната захар най-лесно се определя чрез глюкомер, но най-точно се отчита чрез кръвна картина. Тя е задължителна 1 път в годината за всички здравноосигурени.
👉Ракът на дебелото черво е най-смъртоносния при жените след рака на белите дробове и този на гърдата. Най-добрият начин да се избегне е навреме да се отстранят полипите, които го причиняват.Колоноскопията е скрийнинговия тест за рак на дебелото черво. Тя се извършва чрез камера, с която се търси евентуално наличие на полипи по червото.
👉Глаукомата може да доведе до ослепяване в следствие увреждане на оптичния нерв. Често е без симптоми до много късно. Жените над 40 г. следва да се преглеждат на всеки 2-4 г.

Сърбяща кожа

Сърбяща кожа

Aко имате сърбеж и  не спира или ако се превърне в обрив, може да имате екзема.Тази кожна реакция е често срещана при хора с алергии. Провокаторите включват сапун или перилен препарат,химикали в омекотителите, пърхот на домашни любимци и груби тъкани. Можете да пробвате нашият регенеративен крем за суха кожа или при тежко състояние да го лекувате с антихистамини, овлажнители и крем с хидрокортизон. В други случаи лекарят може да предпише лекарства. 

Да, чаршафите ви може да вредят на кожата и съня ви повече, отколкото си мислите!

о, можете да превърнете чаршафите си в земя на гъбични спори, мухъл, прах и дори части от насекоми и всичко това може да доведе до дразненето на кожата ви и други дори най-лоши реакции. Дори влагата на кожата и телесната топлина, отделени по време на сън, насърчават разпространението на тези многобройни бактерии.

Сърбежът на кожата може да бъде често срещано състояние, причинено от естествени процеси в тялото. Въпреки това, в някои случаи, както казахме преди, това може да се случи поради чаршафите ви. Но защо? Ето две основни причини:

1. Не перете чаршафите си редовно

Хората имат много неща за вършене и понякога нямат време да перат чаршафите си често. Ако сте един от тези хора, трябва да започнете да преразглеждате този навик още сега и да сменяте чаршафите си по-редовно! Ако чаршафите, на които спите, не се сменят често, ще трябва да се справите с някои сериозни странични ефекти, като пъпки по кожата, алергии, астма, настинки, грип и екзема! Така че можете да превърнете чаршафите си в земя на гъбични спори, мухъл, прах и дори части от насекоми и всичко това може да доведе до дразнене на кожата ви и други дори най-лоши реакции. Дори влагата на кожата и телесната топлина, отделени по време на сън, насърчават разпространението на тези многобройни бактерии.

2. Вие спите в грешната тъкан

Вторият произход на сърбежа по кожата, свързан с чаршафите, е свързан с тъканите, от които са направени! За съжаление, ако имате проблеми със сухата и сърбяща кожа, някои тъкани могат да предизвикат обостряне на екзема.
 
Ето защо трябва да избягвате груби тъкани като вълна или полиестер, които са най-големите виновници за сърбеж по кожата. Те могат да раздразнят нормалната кожа и да влошат проблема.
 
Освен това лошо дишащи и нискокачествени тъкани могат да засилят симптомите ви, тъй като нямат същия капацитет за абсорбиране на влага.

Как да облекчим сърбежа по кожата?

Като изберете правилния продукт! Пригответе се да посрещнете добър нощен сън и да кажете сбогом на сърбящата кожа днес с  чаршафи от високоачествени тъкани , които ще допълнят вашето лечение на сърбяща кожа и които ще ви помогнат значително да намалите кожните си проблеми. Първокласни материали като египетски памук, които ще ви осигурят красивия сън, който заслужавате! 

Ако кожата ви е суха, повишената топлина може да причини изпотяване и леко дразнене на кожата ви, което ще причини сърбеж. И така, това, от което се нуждаете, са 100% конопени чаршафи без алергени с естествени дишащи и антимикробни характеристики. Тази тъкан също е естествен терморегулатор, тя естествено охлажда и абсорбира влагата. Перфектен е за горещ и влажен климат, което го прави най-добрият избор за всеки с кожни проблеми!