Еликсир на вечна младост,  здраве и красота

Млякото отдавна се използва за козметични и медицински цели. Авицена препоръчва да се пие, защото подобрява тена, а Хипократ съветва употребата на магарешко мляко при кожни заболявания. Народите от Централна Азия смятат, че тази напитка е еликсир на дълголетието и лек за всички болести. Според някои учени, в регионите, където се хапва много  камилско мляко, има повече столетници.

Камилското млякото съдържа повече от 200 биологично активни вещества: лактоза, мастни киселини, витамини, ензими, аминокиселини. Затова не е изненадващо, че камилското мляко се използва при създаването на скъпи и ценни  козметични средства. Млечният белтък, мазнините и протеините придават на епидермиса еластичност и гладкост, овлажняват и предотвратяват загубата на влага, активират процесите на регенерация и ускоряват обновяването на клетките, стимулират синтеза на колаген, което изглажда малките бръчки и предпазва от негативното въздействие на свободните радикали. Камилското мляко е ценено от козметичния бранш, тъй като съдържа повече млечна киселина, която принадлежи към групата на алфа хидрокси киселините. Тази млечна киселина спомага нежните бръчици да се изглаждат и да се премахнат по-тъмни петна от кожата. Освен това млякото съдържа протеините колаген и еластин, които изпъват кожата и подсилват нейната еластичност. Съдържанието на Витамините В и С действат антиоксидативно, предпазват от свободни радикали и подпомагат кожата сама да произвежда необходимия й колаген.

Камилски млечен протеин  и грижа за лицето

Почистване, тонизиране и овлажняване са задължителни в ежедневната програма. Те са ефективни, само ако изберете правилните продукти, които отговарят на вашия тип кожа. Натуралната розова вода е подходящ тонер, който  ще помогне за завършване на почистващата процедура и ще подготви епидермиса за нанасяне на следващите средства. Възстановява водния баланс и предпазва от пресушаване. На пазара вече има много добри кремове с камилско мляко, от марката DESERT BLISS  които включват млечни ензими, така че имате  избор за да осъществите една проста и ефективна ежедневна програма за здрава и красива кожа.

Кадифена кожа и грижа за тялото и ръцете

Благодарение на козметични средства с камилско мляко, обикновените процедури в банята, ще се превърнат в ароматно удоволствие. Почитателите на релаксиращите ритуали за красота със сигурност ще се насладят на почистване и хидратация чрез DESERT BLISS  с 24 ч. хидратация  с камилско мляко. Душ гела DESERT BLISS влияе положително на хидробаланса на кожата, а мляко овлажнява, правейки я копринена и нежна. За да поддържате нормалните нива на влага и еластичността на кожата, е необходимо да използвате допълнително и розовата вода до пълното попиване в кожата.

Тъй като ръцете са другата част от тялото, която често страда от отрицателното въздействие на външни фактори, агресивни перилни препарати и твърда вода от чешмата, в арсенала ви за красота трябва да има подхранващи измиващи  средства. Балсам сапуните от серията DESERT BLISS с камилско мляко и розова вода са изключително нежни на допир. Съчетават само натурални растителни масла с които озаряват, почистват и подхранват кожата. Правят я  копринено гладка.