Какви са ползите от козметиката

DESERT BLISS GENTLE CARE

В козметичната индустрия камилското мляко се използва в производството на натурална козметика, най-често в  продукти за тялото. То подпомага защитата и възстановяването на увредена от слънцето кожа, намалява порите и придава  младежки вид на кожата. Богато е на млечна киселина (алфа хидрокси киселина), и е клинично доказано, че нежно ексфолира кожата и насърчава растежа на колаген. Кожата става по-светла, с равномерен тон и намалени повърхностни бръчици.

Естествените антиоксиданти помагат за защита на кожата от свободните радикали, което води до по-ярка и свежо-изглеждаща кожа.

Витамините, включително селен и цинк, помагат за стимулирането на здравословния растеж на кожата. Ефективна съставка е и за намаляване на петна, изсветляване на кожата и има отлични хидратиращи свойства. Да обгърнете тялото си с камилско мляко, било то с душ гел, сапун, лосион за тяло или друг продукт не само ще успокои нервната ви система, но и кожата ви ще ви се отблагодари със видимо сияние и мекота.

Камилското мляко е изключително. То е не само вкусно, и се препоръчва при алергии и диабет, но също така се използва и в козметичната индустрия. Познато в Европа като така нареченото ”бялото злато от пустинята”, то влиза в състава на ред продукти. Поради многото му лечебни свойства, в Арабските страни е високо ценено и се използва повече от 3000 години.

Камилското мляко има висока хранителна стойност и се смята, че  се понася по-добре от хора с алергия. Има високо съдържание на витамин С , почти 5 пъти повече от кравето мляко, няма захари и е с два пъти по-ниска масленост. Също така съдържанието на калций, витамин В и  минерални вещества в камилското мляко е по-висок, отколкото при кравето.

Камилското мляко не съдържа двата млечни протеина, които могат да предизвикат алергични реакции: бета-лактоглобулин и бета-казеин. Затова се счита, че за хора с лактозна нетолерантност то ще се приема по-добре.

Сапуни с камилско мляко

Често обикновените сапуни могат да оставят кожата ви суха, сърбяща и лющеща се, което се дължи на факта че съставките им я лишават от естествената й хидратация. Едно от решенията е да поддържате ежедневната си хигиена на ръце, лице и тяло с ръчно изработени натурални сапуни с камилско мляко. Сапуните изработени от супер подранхващата смес от натурални масла и натурално  камилско мляко  са нежни и чудесно хидратиращи.

Естествените сапуни от камилско мляко са в комбинация с растителните и етерични масла създават нежна текстура с изключителни качества. Освен, че помагат за внимателното отстраняване на горните слоеве мъртва кожа, стимулират образуването на по-здрава кожа и са с леки, но опияняващи аромати.

Прекрасен бонус е  и изобилието от витамини (A, B1, B2, B12, C и D), минерали и противовъзпалителни протеини, които допълнително и напълно естествено подхранват кожата, оставяйки я по-мека и блестяща.

Заради невероятните му свойства, добавянето на камилско мляко при производството на сапуни е често срещана практика в Ориенталския свят. Tо е богато на витамини, алфа-хидрокси киселини, минерали и противовъзпалителни протеини, камилското мляко добавя ниво на подхранваща грижа за кожата, което не се среща в традиционните сапуни.

Алфа-хидрокси киселините спомагат за нежно подмладяване на кожата, докато витамините и минералите насърчават здравословния растеж на епителни клетки. В комбинация с овлажнителите на естествения глицерин, ще откриете, че при редовна употреба ще почувствате по-свежа и млада кожа. В същото време този тип сапуни са достатъчно нежни за ежедневна употреба върху лицете, ръцете и тялото.

Освен камилско мляко, в състава на тези вълшебни сапуни често се използват и растителни масла и етерични масла, които спомагат за подобряване на кожните раздразнения и намаляват възпаленията.