Сърбяща кожа

Aко имате сърбеж и  не спира или ако се превърне в обрив, може да имате екзема.Тази кожна реакция е често срещана при хора с алергии. Провокаторите включват сапун или перилен препарат,химикали в омекотителите, пърхот на домашни любимци и груби тъкани. Можете да пробвате нашият регенеративен крем за суха кожа или при тежко състояние да го лекувате с антихистамини, овлажнители и крем с хидрокортизон. В други случаи лекарят може да предпише лекарства. 

Да, чаршафите ви може да вредят на кожата и съня ви повече, отколкото си мислите!

о, можете да превърнете чаршафите си в земя на гъбични спори, мухъл, прах и дори части от насекоми и всичко това може да доведе до дразненето на кожата ви и други дори най-лоши реакции. Дори влагата на кожата и телесната топлина, отделени по време на сън, насърчават разпространението на тези многобройни бактерии.

Сърбежът на кожата може да бъде често срещано състояние, причинено от естествени процеси в тялото. Въпреки това, в някои случаи, както казахме преди, това може да се случи поради чаршафите ви. Но защо? Ето две основни причини:

1. Не перете чаршафите си редовно

Хората имат много неща за вършене и понякога нямат време да перат чаршафите си често. Ако сте един от тези хора, трябва да започнете да преразглеждате този навик още сега и да сменяте чаршафите си по-редовно! Ако чаршафите, на които спите, не се сменят често, ще трябва да се справите с някои сериозни странични ефекти, като пъпки по кожата, алергии, астма, настинки, грип и екзема! Така че можете да превърнете чаршафите си в земя на гъбични спори, мухъл, прах и дори части от насекоми и всичко това може да доведе до дразнене на кожата ви и други дори най-лоши реакции. Дори влагата на кожата и телесната топлина, отделени по време на сън, насърчават разпространението на тези многобройни бактерии.

2. Вие спите в грешната тъкан

Вторият произход на сърбежа по кожата, свързан с чаршафите, е свързан с тъканите, от които са направени! За съжаление, ако имате проблеми със сухата и сърбяща кожа, някои тъкани могат да предизвикат обостряне на екзема.
 
Ето защо трябва да избягвате груби тъкани като вълна или полиестер, които са най-големите виновници за сърбеж по кожата. Те могат да раздразнят нормалната кожа и да влошат проблема.
 
Освен това лошо дишащи и нискокачествени тъкани могат да засилят симптомите ви, тъй като нямат същия капацитет за абсорбиране на влага.

Как да облекчим сърбежа по кожата?

Като изберете правилния продукт! Пригответе се да посрещнете добър нощен сън и да кажете сбогом на сърбящата кожа днес с  чаршафи от високоачествени тъкани , които ще допълнят вашето лечение на сърбяща кожа и които ще ви помогнат значително да намалите кожните си проблеми. Първокласни материали като египетски памук, които ще ви осигурят красивия сън, който заслужавате! 

Ако кожата ви е суха, повишената топлина може да причини изпотяване и леко дразнене на кожата ви, което ще причини сърбеж. И така, това, от което се нуждаете, са 100% конопени чаршафи без алергени с естествени дишащи и антимикробни характеристики. Тази тъкан също е естествен терморегулатор, тя естествено охлажда и абсорбира влагата. Перфектен е за горещ и влажен климат, което го прави най-добрият избор за всеки с кожни проблеми!