ЗАПОЧНЕТЕ РУТИННАТА ГРИЖА ЗА КОЖАТА С МОЩНАТА СИЛА НА ЦВЕТЯТА И БИЛКИТЕ

Сега е време да впрегнете цветната сила, за да помогнете за разкрасяването на кожата си. Много флорални екстракти осигуряват изключителни антиоксиданти и витамини, а именно антиоксидантите са най -добрата линия на защита срещу преждевременното стареене на кожата. Предпазват от свободните радикали и помагат за възстановяване на клетките за по -стегнат и по-сияен тон. Когато търсите качествени продукти за грижа за кожата, не забравяйте да прочетете етикетите. Съставките винаги се публикуват задължително, така че не забравяйте да намерите продукти, които имат чисти флорални масла и екстракти като съставки, които са изброени на видно място. Ако имате някакви въпроси относно използването на продукти, пълни с флорални съставки, говорете с дерматолог. По този начин можете да бъдете сигурни, че използвате правилните флорални продукти за вашия тип кожа. Започнете свой собствен режим, задвижван от цветята в съчетание и хармония.

ЦВЕТЯТА, КОИТО ЛЕКУВАТ. ЦВЕТНИТЕ ЧУДЕСА ОТ ПРИРОДАТА.

Много цветя съдържат високи нива на антиоксиданти, които помагат в борбата с агресорите на околната среда, именно тези агресори причиняват преждевременно стареене на кожата, което няма връзка с хронологичната възраст на човека. Кожата губи еластичните си свойства и губи колаген и еластин. Кожата увисва, придавайки вид  на възрастен човек. Могат да се развият и периодични възрастови петна.

Антиоксидантите работят за смекчаване на щетите, причинени от свободните радикали, заедно с друго състояние, известно като оксидативен стрес. Кожата възвръща тонуса си, увисването се разсейва и кожата изглежда по-сияйна и млада на външен вид. Учените смятат, че те действително могат да забавят процеса на стареене чрез изграждане на силна антиоксидантна защита и оптималният прием на хранителни и локални антиоксиданти може да сведе до минимум увреждането на клетките, причинено от оксидативен стрес. Натуралната защита включва екстракти от цветя, които са формулирани в съчетание и с други натурални съставки в широк спектър от качествени продукти за грижа за кожата.

Повечето флорални съставки  използвани в натуралните формули, предлагат противовъзпалителни ползи за кожата чрез  цветята и лековитите билки. Те включват невен, роза, лавандула, масло от вечерна иглика, смрадлика, лайка и списъкът продължава и продължава. Възпалението е сложен процес, а цветните и растителните компоненти имат противовъзпалително действие, което въздейства на различни етапи от възпалителния процес. Действат, като предотвратяват началото на възпалителна реакция и ако реакцията вече е започнала, те спомагат за намаляването и. Много от лечебните им свойства започват като народна медицина, а изследванията и изпитанията показват, че те действително действат и имат отлични ефективни качества.

Не е ли страхотно, че всичко, което трябва да направим, за да подобрим нашето състояние  е само да сме „в близост до земята“ – в близост до  градината с цветя и билки, които са навсякъде около нас !

Нека да разгледаме няколко от най -популярните цветя и билки в нежна грижата за кожата  DESERT BLISS GENTLE CARE

РОЗА ДАМАСЦЕНА

От древността и до днес , един от символите  на България,  розата  се използва с нежните  розови листенца за да се създават парфюми и козметични продукти, които озаряват и разкрасяват кожата. Розите имат противогъбични и антибактериални свойства и са били използвани по много различни начини за лечение на кожни раздразнения и инфекции. Основната причина, поради която розите се използват в продуктите за грижа за кожата е тяхната висока концентрация на витамин С. Това е един от най -мощните налични подмладяващи средства за кожата и е по -малко интензивен от витамин С, получен от цитрусови продукти. Розите също имат отлични хидратиращи свойства. Те имат  благотворно  влияние върху човешкия организъм. Тонизират, регенерират и действат  противовъзпалително. Чрез  розовата вода и розовото масло, нежните цветове  овлажняват, омекотявати заглаждат  сухата и проблемна кожа,  правят я гладка, мека, еластична и хидратирана в дълбочина.

ЛАВАНДУЛА

Лавандулата  е широко призната като лечебена, антибактериалена ботанически доказано. Лавандулата помага за увеличаване на клетъчното обновяване и често се използва за лечение на белези, изгаряния, бръчки и други кожни заболявания. Лавандулата е едно от по -гъвкавите цветя, използвани в актуални решения за грижа за кожата. В комбинация с други съставки, лавандулата помага за контролиране на сухотата и има естествени антимикробни и антиоксидантни свойства. Тъй като е в състояние да премахне бактериите и излишните масла от порите, тя прави чудеса при акне. Лавандуловите антиоксиданти подхранват кожата ви и заедно с други съставки помагат за премахване на свободните радикали, отговорни за това кожата ви да изглежда скучна и дехидратирана. Това, което я прави идеална като продукт за грижа за кожата, е способността да намалява възпалението. Прави чудеса върху сухата кожа, като помага за изравняване на pH баланса на кожата ви. Едно от най-добрите свойства на лавандулата е нейната способност против стареене. Действа като доставя кислород на клетките на кожата и помага на кожата ви да отглежда нови клетки. Тази регенеративна сила е в това, което придава на кожата ви здрав блясък. Чрез запълване на кожата, бръчките и фините линии изчезват, придавайки ви по -младежки вид.  В зависимост от  формата като екстракт заедно с други съставки или в маслообразна форма действа благотворно. Известно е , че лавандулата нормализира мазна, чувствителна кожа, като помага за балансиране на количеството масло, което произвежда себумът. И ето още една изненадваща полза – успокояващият аромат на лавандула помага за намаляване на тревожността и по този начин намалява нивата на кортизол, които могат да раздразнят кожата.

КАЛЕНДУЛА

Невенът е мощно цвете! Невенът е отличен за лечение на възпаление на кожата и е бил част от лечебно съединение, използвано по време на Гражданската война за лечение на рани. Невенът може да помогне за успокояване на контактен дерматит, екзема и акне. Неговите антибактериални свойства се борят с потенциалните бактериални инфекции и унищожават вредните свободни радикали, което помага за излекуване на кожата при  увреждане от околната среда (от UV лъчи, замърсяване, дим, сурови метеорологични условия и др.)Невенът насърчава лечебния процес, подобрява външния вид на кожата, намалява възпалението и насърчава притока на кръв към клетките на кожата. Удивително е, че едно весело малко портокалово цвете може да осигури антиоксидантна защита за намаляване на фините линии, бръчки, старчески петна и белези

СМРАДЛИКА

Нежна помощ от природата – смрадликата е сред най-популярните билки в нашата народна медицина. Благодарение на затягащите й, противовъзпалителни и антисептични свойства, дължащи се на коктейл от мощни химически вещства, смрадликата се използва за лечение и грижа на някои от най-деликатните части от човешкото тяло и гарантира ефективна нежна помощ за чувствителните зони, включително за кожата. От гледна точка на разкрасяването, смрадликата може да свърши чудеса. Благодарение на противовъзпалителните  и антисептични свойства, тя редуцира и успокоява акнето, изглажда и заздравява кожата, премахва опъванете и зачервяването. Защитава кожата от агресивните климатични фактори, избелва пигментните петна, свива и почиства порите, премахва лишеи и гнойни пъпки. Тъй като консумацията на смрадлика трябва да бъде контролирана, поради голямото количество дъбилни вещества,  най-добре е за разкрасителни и лечебни цели да се използват готови козметични формули със смрадлика. Всяка част от тялото ви ще ви бъде благодарна за нежната помощ от природата, която осигурявате чрез смрадлика.

РОЗМАРИН

Чудесна билка с наименования като „Роса от  морето“ , розмаринът е свързван с ментата и прилича на лавандула, с листа като плоски борови иглички, докоснати със сребро. Розмаринът е една от онези билки, които могат да се използват за хиляди неща. От векове, една от най-честите употреби на розмарина в медицината  е за подобряване на паметта, а цветните върхове съдържат антибактериална и антиоксидантна розмаринова киселина, както и есенциални масла като цинеол, камфен, борнеол, борнил ацетат, и α-пинен, за които се знае, че имат противовъзпалителни, антигъбични и антисептични свойства. Предимно известен с борбата с инфекциите, съдържащият се витамин С синтезира колаген – протеин, необходим за оптимални кръвоносни съдове, органи, кожа и кости.

БЕЗСМЪРТНИЧЕ

С билка безсмъртниче срещу много болести
Красивата билка безсмъртниче не се намира лесно, тя е скрита по скални варовикови места, расте на кичури и е много свенлива. Безсмъртниче може да оцелее 30 месеца без вода и ако бъде напоено дори малко започва да се развива. Растението е много полезно, древните римляни са знаели за него и са го ценели и търсили по Родопите и Пирин планина.

Безсмъртничето е една от съставките на тибетската билкова рецепта на младостта, която е много силна.
Полезното действие на безсмъртничето е:    антибактериално, противовъзпалително,  кръвоспиращо, пикочогонно,жлъчегонно . Билка имортела (безсмъртниче) е вид вечнозелен храст, който притежава аромат на къри. Латинското й название е Helichrysum italicum, източник е на етерично масло прилагано с лечебна цел срещу много заболяваня. За разлика от самото растение, етеричното му масло е с вкус на мед и е полезно с неговите свойства против бактерии, вируси и гъбички.