Кожата е нашият най-голям орган,  нашето „магическо огледало“, което дава отлично външно отражение на случващото се в телата ни. Изключително важно е изграждането на  красива кожа отвътре навън. Препоръчително е да се съсредоточим върху яденето на храни, богати на хранителни вещества за здрава кожа, като антиоксиданти, витамини и микро минерали, за да се получи този блясък отвътре навън. 

“Както се казва, вие сте това, което ядете”

Вашето психическо и физическо състояние, храненето, влиянието на околната среда (смог, прах, слънчева светлина, козметика) и вашите гени заедно определят как изглежда кожата ви. Наистина е добре, ако сте стигнали дотам, че обръщате внимание на това, което слагате върху кожата си, знаете какво е INCI и внимателно се вглеждате, преди да похарчите и стотинка за каквото и да било. 

Да започнем с древното средство сапунът. Всеки би могъл да си спомни, когато се върне назад в мислите си как нашите прабаби и дядовци сами са си приготвяли домашен сапун.

Предимствата на ръчно приготвения натурален сапун пред обикновения за масова употреба.

Важно е да знаем, че ръчните натурални сапуни не съдържат парфюми, агресивни химикали и консерванти. Ръчно приготвения натурален сапун се създава от безвредна, изцяло 100% натурална смес, която положително повлиява на кожата. В състава на нашите сапуни DESERT BLISS  се преплитат натурални етерични масла, натурално мляко от пустинята и благоуханната българска розова вода. Комбинацията създава леко усещане и пречистеност. Притежава истинско терапевтично действие. Лечението с натурален сапун има редица добри доказани резултати. Може да се ползва както за ръце, така и за тяло и лице. Помага при акне, без да се страхуваме, че сапунът ще запуши порите и ще изсуши кожата ни, а напротив отпушва ги и намалява локалнии несъвършества, помага за изглаждане на кожата и намалява възпалението. Спомага за лечение на здравословни проблеми- псориазис, дерматит, екзема, изгаряния, гъбички под ноктите.

Ръчно приготвения сапун DESERT BLISS  предлага много приятна кръгла форма, удобна за хващане и употреба. Незабравимия аромат на роза, канела или лавандула се превръща в истинска магия за сетивата, а след употреба придава на кожата  уникални свойства като я прави мека, еластична, подхранена  и невероятно копринено нежна.

Представяме ви колекцията от натурално изработени сапун DESERT BLISS направени по студения метод. Подходящи за ръце, лице и тяло с камилско мляко, розова вода, зехтин, кокос, канела, лавандула, мента, розмарин. Мощни продукти, често срещани в кулинарни рецепти. Свикнали сме да ги  консумираме  в десерти и напитки, но ползите не свършват дотам. Имат и други невероятни свойства и  може да бъдат вложени в състава на  козметични продукти. Възползвайте се от техните качества, хапвайте умерено и здравословно и бъдете красиви в пълен блясък отвътре навън. 

Помагат при:

  • Акне – най-често срещаните кожни проблеми

  • Антисептични, противогъбични и антибактериални свойства

  • При хиперпигментирана кожа – намалява нежеланата пигментация

  • Подобрява структурата на кожата – премахва мъртвите клетки и възстановява мекотата на кожата

  • Спомагат за образуването на колаген

  • Борят се срещу стареенето