Стимулиране, предпазване, регенерация на кожата 

Грижата за кожата започва още след раждането. Кожата на новороденото изисква подходящи хигиенни и козметични продукти, осигуряващи добра физиология по време на растежа. В пубертета, нуждата от персонализиран козметичен подход е още по важна. Козметиката трябва да компенсира кожните прояви, следствие от хормоналния бум, свързан с половото съзряване и растеж. Да осигури добра себумна регулация, да предотврати образуването на черни точки.

Проучванията показват, че първите физиологични признаци на стареене, според генетиката на индивида, се проявяват още след 20-25 годишна възраст. Тези въпроси вълнуват хората от дълбока древност.

Египетските богини са използвали млякото и билките, за да забавят стареенето.

А медиците от 16 и 17 век, са инжектирали растителни и животински мазнини, опитвайки да коригират външни естетически несъвършенства. Науката днес създава продукти, които могат да забавят стареенето.

Днес освен апаратните и инвазивни методи за борбата със стареене е подходящо да се използват локални продукти, особено тези, които съдържат хиалуронова киселина. Те имат силен противостареещ ефект, удължават ефекта на процедурите  и стимулират регенерацията на кожата.

През последните 15 години се доказа, че ключова съставка, повлияваща състоянието на кожата и отговорна за кожното стареене е хиалуроновата киселина, намираща се в средния слой на нашата кожа. Нейното количество е отговорно за плътността, добрата хидратация и тургур на кожата. Много от нас знаят, че дерматолозите инжектират хиалуронова киселина, за да намалят бръчките, да повдигнат кожата, да увеличат нейния обем и еластичност. Днес, тази активна съставка е включена в широк спектър от антиейдж продукти. Всичко е въпрос на комбинация от активни съставки.

Хиалуронова киселина, в козметичните кремове може да проникне в дълбочина и да стимулира клетките в дермата, като повиши производството на еластин и колаген. Това е най-добрата дерматологична грижа за кожата, способна да променя живота на хората. Тя е естествено синтезирана в кожата субстанция, която действа като запълващ и хидратиращ компонент, придавайки запълнен и повдигнат вид на кожата – мощен антиейдж агент. Съдържа се едновременно в епидермиса – най-горния кожен слой и в дермата – средния кожен слой. Има способността да привлича и задържа вода по много ефективен начин.

За съжаление хиалуроновата киселина остава в тялото ни за кратко – от няколко часа до ден. Тя се разгражда под влияние на свободните радикали. А способността на кожата ни да попълва запасите си от хиалуронова киселина започва да намалява още на около 20-годишна възраст и с времето отслабва допълнително.

Загубата на хиалуронова киселина се случва едновременно в епидермиса и дермата. Ако искаме да забавим разграждането на хиалуроновата киселина, трябва да предотвратим и неутрализираме разрушителната роля на свободните радикали.

Хиалуронова киселина

Тя се използва в продуктите DESERT BLISS за да засили и привлече задържане на  вода  и така  да хидратира горния кожен слой за да изпълни фините линии. Хиалуроновата киселина прониква дълбоко в дермата, където запълва дори по-дълбоките бръчки и стимулира собственото производство . Комбинирана в баласинрана формула с натуралното камилско мляко стимулира дермата, подпомога производството на колаген и способността  да защити от оксидативния стрес.

Под въздействието на свободните радикали, но и на естествено съдържащи се в кожата ензими, значителна част от хиалуроновата киселина се разгражда бързо и с възрастта този процес става все по-интензивен. Затова DESERT BLISS GENTLE CARE включва в ANTI AGE продуктите комбинация от хиалуроновата киселина и камилското мляко като активни съставки. Те потискат и намаляват естественото  разграждане на хиалуроновата киселина.  Така по-голяма част от нея остава по-дълго време в кожата, за да хидратира и изпълва фините линии и бръчки. Подпомогат производството на колаген и способността  за защита. А с регулярна употреба на Подмладяващ дневен и нощен крем DESERT BLISS LUXURY се постига запълване на финни и по-дълбоки бръчки .