Кожата ни се нуждае от малко допълнителни грижи , за да можем да я показваме без притеснения и със  самочувствие през лятото. Предлагаме ви няколко прости стъпки, напълно приложими в домашни условия, които ще ви помогнат да я освежите  и да я събудите.

Редовното ексфолиране е основен елемент за поддържането на здрава кожа.То спомага за постигането на гладка и стегната кожа и  придава по-здрав и младежки вид. Ексфолиращите нежни ръкавици от 100 % коприна  предлагат един лесен начин да загладим несъвършенствата и да се почустваме леко в домашно условия. Препоръчваме ви да използвате 100 % натурални копринени  ръкавици DESERT BLISS. Постигат невероятно лесно ефект. Правят кожата гладка и сияйна. Почистват порите и възпрепятстват образуването на комедони. Предотвратяват появата на врастнали косъмчета след eпилация/кола маска. Масажа със  100 % натурална копринена  ръкавица  стимулира циркулацията и  ексфолира кожата.  Ефективни и нежни ръкавици, с невероятен естетсвен пилинг ефект. Можете да ги използвате при чувствителни кожни области на лицето и тялото всекидневно без притеснения.

ПОЧИСТВАНЕ НА ОБРИВИТЕ ПО ТЯЛОТО.

Акнето по кожата на тялото не е по-приемливо от това на лицето, особено в горещите дни, когато не можем да го прикрием с дрехи. Лечението на акне по гърба или по други части на тялото се състои в редовно ексфолиране и почистване на кожата, третиране с подходящи продукти и избягване на стискане. Камилско мляко в съчетание с екстракт розмарин и маслина  в душ-гела DESERT BLISS 24 часа хидратация.  имат противовъзпалителен и анти бактериален ефект. Изцяло натуралните съставки  при проблемна кожа и несъсвършенства са от първостепенно значение. Само използването на подходящи продукти обаче не е достатъчно. Леките масажните движения са от значение за постигане на желания ефект. Най-доброто третиране е комбинацията на редовна употреба чрез изцяло натурални продукти , като коприна,  която подобрява кръвообращението и позволява на продуктите да проникнат в дълбочина чрез нежно втриване.

ЗАЩИТА ОТ UV-ЛЪЧИТЕ ЧРЕЗ ПОДХОДЯЩИ ХРАНИ.

Каквито и усилия да полагате, за да изглежда кожата ви добре, те ще са безполезни, ако не я предпазвате от вредните слънчеви лъчи, които са най-силни през лятото. Предпазване чрез хранене. Защо да не се замислим и да се обърнем към определени храни.

Морковите са на челно място по съдържание на бета каротин. Той предпазва кожата от увреждане от свободните радикали. Най-добре работи в комбинация с витамин Е. Авокадото съдържа витамин А и Е, както и дълъг списък от каротеноиди. Яжте моркови в комбинация с авокадо за по-здрава  сияйна и защитена  кожа!

Хидратирайте тялото и кожата със зелен чай през деня и хапвайте ягоди.
Те имат в себе си танини –  успокояват кожата след излагане на слънце. 2 чаши зелен чай на ден са достатъчни, за да защитите кожата си. Ягодите, освен да ги хапвате, може да ги правите и на  компрес за успокояване . Смачкайте няколко ягоди на пюре и поставите върху пострадалите участъци на кожата за няколко минути.

Ако планирате да прекарате повече време на открито, е добре да консумирате домати и диня Доматите и динята имат ликопен, като динята съдържа 40 % повече ликопен от доматите. Той е каротеноид и антиоксидант, неутрализира свободните радикали, образуващи се от прекалено много слънце, намалява възпалителната реакция на тялото при ултравиолетовите лъчи. Лекарите препоръчват при излагане на слънце да се консумира  домат – сготвен или печен. При термичнообработен домат ликопенът става по-лесно усвоим за организма.

Списъкът завършваме с нар, цитруси, , куркума и ленено семе!