Да имате здрава и сияйна кожа през цялата година изглежда невъзможна цел. Промените във времето, хранителните навици и други фактори, свързани с начина на живот, могат да затруднят поддържането на красив тен. Но не се отчайвайте! С помощта на няколко прости навика можете да поддържате кожата си в отличен вид независимо от годишното време.

Тайната за поддържане на най-добрия вид на лицето е в спазването на прости и последователни процедури за грижа за кожата. Ето няколко съвета за поддържане на най-добрия вид на лицето през цялата година:

Защитете кожата си от слънцето: Вредните ултравиолетови лъчи на слънцето могат да увредят кожата ви и да доведат до преждевременно стареене, обезцветяване и дори рак на кожата. Не забравяйте винаги да използвате широкоспектърен слънцезащитен продукт с SPF 50 когато сте навън. Също така се опитвайте да стоите на сянка, когато е възможно.

Почиствайте лицето си: Последователното почистване на кожата е от съществено значение за поддържане на най-добрия вид на лицето. Почиствайте лицето си два пъти дневно, за да се отървете от мръсотията, мазнините и други замърсявания, които могат да се натрупат през деня. Използвайте нежен почистващ препарат, който не отнема естествените масла на кожата ви.

Ексфолирайте редовно: Ексфолирането премахва мъртвите кожни клетки от повърхността на кожата, разкривайки по-светла и гладка кожа. Ексфолирайте лицето си веднъж или два пъти седмично с нежен сапун  и коприна .

Използвайте натурална българска розова вода , чудесно допълнение към рутинната ви грижа за кожата. Тя помагат за извличане на замърсяванията, хидратират кожата и дори  помага за намаляване на възпаленията.

Овлажнявайте кожата ежедневно: Овлажняването е ключът към поддържането на хидратиран и здрав вид на кожата. Овлажнявайте лицето и тялото си всеки ден с крем, който е подходящ за вашия тип кожа. Например, ако имате суха кожа, потърсете овлажняващ крем, който съдържа хиалуронова киселина, за да подпомогне задържането на влагата, или Подхранващ регенериращ крем за ръце и тяло DESERT BLISS 300 мл. за възтановяване на водния баланс на кожата.

Спете достатъчно: Недостигът на сън може да се отрази пагубно на кожата ви. Стремете се да спите по седем до девет часа всяка нощ. Добрият сън ще ви помогне да поддържате кожата си здрава и жизнена.

Хранете се здравословно: Здравословното хранене също може да помогне за поддържане на добрия вид на лицето. Яденето на много плодове, зеленчуци и постни протеини ще ви помогне да подхраните кожата си отвътре навън.