СУХА, СЪРБЯЩА ИЛИ ЛЮЩЕЩА СЕ КОЖА

Ако имате суха, лющеща се или скучна кожа, има голяма вероятност това да се дължи на трансепидермална
загуба на вода (или TEWL за кратко). Какво представлява трансепидермалната загуба на вода? Този термин се отнася до прост физиологичен феномен: когато водата пасивно се изпарява през кожата и във въздуха. Този процес е напълно нормален инеизбежен. Всъщност трансепидермалната загуба на вода се случва на всеки през целия ден, въпреки че
процесът се ускорява драстично през нощта.

Защо изпитвам жажда след събуждане?

Кожата ви губи повече вода, докато спите, отколкото сте будни. Загубата на вода от кожата се нарича трансепидермална загуба на вода и се случва в края на деня и през нощта. За една нощ, когато нямате защитен слой от естествени масла върху кожата си, губите повече вода. Ако често се събуждате сутрин с кожа, която се чувства суха или опъната, може да изпитвате прекомерна трансепидермална загуба на вода (TEWL) през нощта.

Как трансепидермалната загуба на вода (TEWL) влияе върху кожата?

Признаците на дехидратация и сухота на кожата ще започнат да се появяват, когато скоростта на загуба на вода от епидермиса е по-бърза от способността на кожата да се рехидратира. Ако страдате от прекомерна трансепидермална загуба на вода, ще започнете да забелязвате някои или всички ключови показатели за дехидратирана и суха кожа, включително лющене, грапавост и повишена видимост на фините линии. Усещането за стягане и дискомфорт също са признаци на прекомерна трансепидермална загуба на вода.

Как да предотвратим трансепидермална загуба на вода

Използвайте нежен почистващ препарат. Прекомерното почистване (почистване твърде често) и използването на почистващ препарат, формулиран със силни естествени съставки, са два фактора, които могат да причинят отслабване на кожната бариера с течение на времето, възпрепятствайки способността й да заключва ефективно влагата. В резултат на това, замяната на текущия ви продукт с по-нежно почистващо средство ще помогне за поддържането на оптималната работа на кожната бариера и ще предотврати симптомите на TEWL. Препоръчваме да използвате DESERT BLISS LIGHT CAMEL MILK FOAM два пъти на ден, сутрин и вечер. Този почистващ препарат е разработен за почистване и освежаване на кожата, без прекомерно изчистване  и нарушаване на естествената кожна бариера.

Използвайте хидратиращ крем от камилско мляко за допълнителна влага

Добавянето на крем към ежедневната ви грижа за кожата е възможност да предотвратите трансепидермалната загуба на вода чрез доставяне на мощни концентрации от хидратиращи съставки на кожата след почистване. Нашият DESERT BLISS ANTI AGE луксозен дневен крем от камилско мляко SPF 50 съдържа висока концентрация на хиалуронова киселина, съставка, която привлича влагата в кожата и помага на кожата да задържи тази влага. Съдържа и естествени витамини за успокояване на сухата кожа.

Съставки, които работят за избягване на TEWL

Обогатяването на вашия режим за грижа за кожата с високоефективни съставки, които помагат за хидратиране, поддържане на кожната бариера, може да помогне за намаляване на признаците на TEWL. Ето някои ключови съставки, които да търсите в рутината си за грижа за кожата, за да сведете до минимум симптомите:

СЕРАМИДИ са естествени липиди (масла), които са ключов компонент на кожата и се съдържат в богато ествствено количество в камилското мляко DESERT BLISS. Те съставляват над 50% от кожата и са съществена част от функцията на кожната бариера в роговия слой, така че непрекъснатото им прилагане чрез грижа за кожата играе важна роля за защита срещу трансепидермална загуба на вода. Гамата DESERT BLISS е разработена благодарение на натуралното камилско мляко, богато на серамиди.

ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА е овлажнител, което означава, че е мощна за задържане на влага в кожата. Потърсете почистващи препарати, серуми или овлажнители с хиалуронова киселина, за да вградите хидратация в рутината си за грижа за кожата.

НИАЦИНАМИД е форма на витамин В3, който може да помогне за успокояване на кожата и да доведе до подобряване на способността на кожата да задържа влагата.

Подобно на хиалуроновата киселина, ГЛИЦЕРИНЪТ е мощен овлажнител. Тази съставка улавя водата и я задържа в кожата, като същевременно подобрява проникването на други съставки за грижа за кожата. Потърсете глицерин в емолиенти, овлажнители и почистващи препарати.

Гамата DESERT BLISS GENTLE CARE за кожата с камилско мляко помага за поддържане на
кожната бариера, като същевременно е нежна към кожата. Вижте цялата ни продуктова гама за суха
кожа и за грижа за кожата, съдържащи съставките, които помагат за предпазване от
трансепидермална загуба на вода.