Тайните за красота на Клеопатра. Насладите се на даровете от природата и  останете красиви като Клеопатра!

Разгледайте някои от тайните за красота на египетската кралица, която е известна като най -красивата жена в човешката история. Повечето от нас са чували за тайните  на Клеопатра, но наистина  знаете ли какъв точно е бил нейният режим за красота и кое е това, което прави избора на режим на красота на Клеопатра най-търсеният в света?

Вана с мляко и мед

Казват, че за мека и сияйна кожа Клеопатра  смесвала млякото на младо магаре с пресен мед и бадемово масло. Смесете половин чаша мед с 3 чаши мляко и добавете 5 супени лъжици бадемово масло. Изсипете това вещество във ваната си и ще добиете нежна и мека кожа.

Скраб с морска сол

Скрабовете с морска сол са естествени и прекрасен режим за грижа за кожата. Те могат да помогнат за ексфолиране, почистване и овлажняване на тялото ви. Клеопатра използва този естествен скраб, за да ексфолира тялото и лицето си. Вземете 2 супени лъжици морска сол и смесете с 3 супени лъжици гъста сметана. Внимателно разтривайте лицето и тялото си с него с кръгови движения и го оставете върху кожата си поне 5 минути след което изплакнете.

Тонер с розова вода

Розовата вода е лесно достъпна  и има много ползи за всички типове кожа – от охлаждане до почистване, омекотяване и тонизиране на зрялата кожа. Освежава, ревитализира и придава блясък на кожата. Розовата вода има и противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за намаляване на зачервяването на раздразнената кожа. Просто натопете малко памук в розова вода и избършете лицето си с него всяка сутрин и вечер за красива сияйна кожа.

Крем за лице с пчелен восък

Кремът за лице на Клеопатра се състои от пчелен восък, розова вода, етерични масла и сок от алое вера. Загрейте пчелния восък и бадемовото масло, докато се превърнат в течност. Добавете сок от алое вера и розова вода и етерично масло към веществото и го разбъркайте добре. След като се разтопи напълно, свалете го от котлона и го оставете да се охлади. Съхранявайте крема в хладилника си. Можете да използвате крема от пчелен восък, когато пожелаете.

Естествен шампоан

Клеопатра използва яйце като естествен шампоан, за да направи косата си мека и красива.Просто разбийте 3 яйца с вода и измийте косата си с този натурален шампоан без химикали и след това изплакнете.

Следвайте горните съвети, за да се насладите на даровете на природата и да останете красиви като Клеопатра!