7 ОДОБРЕНИ НАЧИНА ДА ПРОМЕНИТЕ РУТИНННАТА СИ ГРИЖА ЗА КОЖАТА ПРЕЗ ЕСЕНТА

Дерматолозите съветват – помогнете на лицето си да премине постепенно от горещо и влажно към хладно и сухо. С настъпването на есента времето се променя и начинът, по който кожата ни реагира на новите температури. През лятото често има повече влажност. През есента трябва да се помогне на влагата  да остане в кожата.

Ето няколко съвета от дерматолозите, които може да следвате.

1. За свръхчувствителна кожа хидратирайте с еластин, колаген или алое

Хората с чувствителна кожа или със състояния като псориазис или екзема, може да изпитат парене или да се чувстват прекалено чувствителни за няколко дни (дори седмици) по време на прехода на сезоните. Най-доброто, което можете да се направи е да се хидратира и да се покрие кожата  с етерични масла, серуми и кремове. Подхранвайте кожата  с еластин и колаген, за да подпомогнете процеса на възстановяване Намажете кожата  със студено обработен алое и по-дебели кремове, докато кожата ви се изгражда и ексфолира.

2. Преминете към употреба на овлажнител редовно

Поради промените в околната среда преминете към  овлажнител преди лягане. Трябва да компенсирате промяната, като добавите повече влага към кожата и да помогнем да я задържите. Овлажнител, който не дразни и не запушва порите .

3. Използвайте овлажнител за устни и добавете кремове за очи

Ако тези две неща вече не са били част от вашия режим за грижа , те трябва да са задълцително включени през по -хладните месеци. Точно както трябва да преминете към  овлажнител редовно вечер , добавянето на тези продукти овлажняват устните и кожата около очите . Кожата ни не обича внезапните преходи и чрез добавяне на кремове за устни и очи помага за този преход. За устните нещо толкова просто като вазелин ще бъде достатъчно.

4. Не използвайте ексфолианти и ретиноиди често

Намалете употребата на ексфолианти и ретиноиди – причината за това отново е свързана с по -сухия и студен вид на околната среда. Влажността и топлите температури обикновено потискат дразнещите ефекти на локалните ретиноиди и ексфолианти, вероятно поради повишената омазняване на кожата.

5.Продължете да използвате слънцезащитни продукти

Докато UV лъчението е по -голямо през лятото, то присъства през всичките четири сезона.

Слънцезащитният крем трябва да се използва по всяко време, тъй  като  помага за намаляване на входящата UV радиация. UV радиацията ускорява и увеличава риска от рак на кожата. Дерматолизите препоръчват да се придържате към дневен крем SPF 30 поне.

6. Добавете витамин С към вашия режим

Витамин С работи двойно в по-студените месеци и помага в борбата с SPF лъчите, които не са напълно блокирани от слънцезащитния крем. Той също така изравнява пигментацията на кожата, което спомага за увеличаване на производството на колаген, което води до по-светъл тен.

7. Добавете овлажнител за въздуха у дома

Заедно с вашия редовен режим за грижа за кожата, дерматолозите предлагат да инвестирате в овлажнител за въздуха през есента и зимата, за да засилите хидратацията у дома. Овлажнителите добавят влага към въздуха така кожата ви постоянно взаимодейства с въздуха здравословно. Колкото повече влага във въздуха, толкова повече влага ще сподели с кожата ви.